latinica  ћирилица
21/02/2024 |  15:01 ⇒ 16:55 | Autor: RTRS

Svjetski mediji o sastanku Dodika i Putina (FOTO)

Zvanična veb stranica ruskog predsjednika, Sputnjik, Izvijestia, Raša Tudej Balkan, TASS, Gazeta izvijestili o sastanku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Rusije Vladimira Putina u Kazanju.
Ruski mediji o Dodiku (foto: gazeta.ru) -
Ruski mediji o Dodiku (foto: gazeta.ru)

Zvanična veb stranica ruskog predsjednika objavila je saopštenje o sastanku predsjednika Rusije Vladimira Putina i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Republika Srpska je naš prijatelj, hvala što podržavate Rusiju. Saradnja Rusije sa Republikom Srpskom vezana je za različite pravce, istakao je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin tokom sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Odbijamo da se pridružimo sankcijama Zapada prema Rusiji i nećemo u NATO, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Kazanju.

Objavu na stranici Kremlja pogledajte OVDЈE.

- Predstavnici rukovodstva Republike Srpske redovno nas posećuju. Sarađujemo sa vama u različitim oblastima. Siguran sam da će i ova Vaša posjeta biti od koristi i da ćemo uspjeti da iskoristimo vrijeme da razgovaramo o bilateralnim odnosima u čitavom nizu oblasti, rekao je Putin, a prenosi Sputnjik.

Izvijestia, navodi da se Putin jzahvalio Dodiku na održavanju redovnih odnosa sa ruskom stranom, kao i na učešću na otvaranju "Igara prijateljstva" u Kazanju.

foto: iz.ru

- Poznajemo situaciju u Republici Srpskoj, vi ste naš prijatelj, navodi se u tekstovima navedenih medija. Zapad uporno pokušava da nas nagovori da uvedemo sankcije Rusiji i vrše veliki pritisak na nas. Nije logično ni normalno da Srpska prihvati članstvo u NATO, poručio je predsjednik Republike Srpske, navodi RT Balkan.

TASS navodi u naslovu da se predsjednik Rusije Vladimir Putin zahvalio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na dolasku, te dodaju kako će Rusija i Srpska nastaviti da jačaju svoje odnose.

foto: tass.com

Putin se zahvalio Dodiku na održavanju veza između Rusije i Republike Srpske - stoji u naslovu ruske Gazete.