latinica  ћирилица
21/02/2024 |  15:50 | Autor: RTRS

Ćulum i Egić o predmetima ratnih zločina

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH Darko Ćulum upoznao je ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijela Egića da pripadnici SIPA u svim predmetima ratnih zločina bez obzira na nacionalnu pripadnost izvršilaca ili žrtve postupaju na krajnje profesionalan, objektivan i odgovoran način, saopšteno je iz SIPA.
Ćulum-Egić - Foto: Ustupljena fotografija
Ćulum-EgićFoto: Ustupljena fotografija

Ćulum i Egić razgovarali su danas o pitanjima koja se odnose na informacije i stavove boračkih i udruženja civilnih žrtava rata u proteklom periodu, koja su nezadovoljna istragama i procesuiranjem krivičnih djela ratnih zločina, gdje su žrtve pripadnici srpskog naroda.

Direktor SIPA primio je u posjetu Egića i šefa kabineta ministra Radenka Topalovića i upoznao ih o organizaciji, nadležnostima i prioritetima rada, a konkretno je razgovarano i o radu po predmetima krivičnih djela ratnih zločina, u kojima SIPA postupa po naredbama tužilaštava u BiH.

Učesnici sastanka izrazili su spremnost za uspostavljanjem bolje saradnje u vezi ovim pitanjima, dodaje se u saopštenju.