latinica  ћирилица
21/02/2024 |  16:01 ⇒ 16:20 | Autor: TANЈUG

Na Horgošu spriječeno krijumčarenje oldtajmera starog 72 godine

Carinski službenici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš spriječili pokušaj da se iz zemlje na prikolici izveze neprijavljeni oldtajmer marke ''Buick Dynaflow'' iz 1952. godine, saopštila je danas Uprava carine.
Oldtajmer (Foto: EPA-EFE/Robert Ghement/ilustracija) -
Oldtajmer (Foto: EPA-EFE/Robert Ghement/ilustracija)

Automobil je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao kombi sa prikolicom domaće registracije koji se iz Srbije uputio ka Švedskoj, prevozeći natovareno vozilo obavijeno najlonom.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač kombija je odgovorio da nema, a detaljnom kontrolom koja je uslijedila, utvrđeno je da se ispod najlona na prikolici nalazi oldtajmer kabriolet švedskih registarskih oznaka marke ''Buick Dynaflow'' iz 1952. godine, što znači da je riječ o stranoj robi koja nije bila prijavljena.

Kako se navodi, vozač u trenutku kontrole nije posjedovao ni boravišnu ni radnu vizu u inostranstvu, što je preduslov kako za upravljanje, tako i za prevoz vozila sa stranim tablicama na prikolici.

Automobil je privremeno zadržan do okončanja postupka, kada će biti poznata dalja sudbina ovog 72 godine starog oldtajmera.