latinica  ћирилица
21/02/2024 |  16:01 ⇒ 18:09 | Autor: RTRS

Posjeta Tatarstanu bila i više nego uspješna; Najavljena saradnja (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao sa u Kazanju sa šefom ruske Republike Tatarstan Rustamom Minihanovom.
Dodik i Minihanov - Foto: RTRS
Dodik i MinihanovFoto: RTRS

Međunacionalna saradnja, personalni odnosi, vjera u državu i naciju je ključno pitanje uspjeha u Ruskoj Federaciji, a upravo je to ono što može da služi kao primjer Republici Srpskoj, rekao je predsjednik Milorad Dodik nakon sastanka u Kazanju.

Dodik kaže da je posjeta Tatarstanu bila i više nego uspješna i najavio je nove vidove saradnje na više polja.

Nakon sastanka Minihanov je rekao da je Tatarstan bratska regija za Republiku Srpsku.

- Nekoliko puta sam imao sastanke sa predsjednikom Miloradom Dodikom, dijelimo isti stav, istakao je predsjednik Tatarstana Rustam Minihanov, nakon sastanka u Kazanju sa predsjednikom Srpske. Želio bih da pozdravim braću iz Republike Srpske kao i njenu delegaciju na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom. Republika Tatarstan je jedna od vodećih subjekata Ruske Federacije - naglasio je Minihanov. 

Brojni ruski mediji izvještavaju o dolasku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Kazanj.

Dodik i Minihanov (foto: RTRS)

"Ruska gazeta", TASS, "Izvjestija", "Tatar-inform", "Tatarstan-24" i brojni drugi mediji izvijestili su o dolasku predsjednika Republike Srpske u ruski grad Kazanj u Republici Tatarstan.

"Gazeta" podsjeća da je prethodno ruski predsjednik napomenuo da Rusija i Republika Srpska imaju slične ocjene o situaciji u BiH, te da Dodik sebe naziva Putinovim prijateljom.

U Kazanju će danas početi visokotehnološki i multisportski turnir na međunarodnom nivou pod nazivom "Igre budućnosti", koji će okupiti 2 hiljade učesnika.

Očekuje se više od 150 miliona gledalaca na striming platformama.

Ministar za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir već je posjetio Agenciju za investicioni razvoj Republike Tatarstan u Kazanju. Budimir se sastao sa rukovodiocem agencije Talijom Minulinom.

Posjetio je i IT parku "Bašir Ramajev".