latinica  ћирилица
21/02/2024 |  16:08 ⇒ 16:29 | Autor: RTRS

Dodik: Tatarstan dobar primjer suživota i prosperiteta; Dogovorena saradnja na više polja (VIDEO)

Međunacionalna saradnja, personalni odnosi, vjera u državu i naciju je ključno pitanje uspjeha u Ruskoj Federaciji, a upravo je to ono što može da služi kao primjer Republici Srpskoj, rekao je predsjednik Milorad Dodik nakon sastanka u Kazanju sa šefom Tatarstana Rustam Minihanovom.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik kaže da je posjeta Tatarstanu bila i više nego uspješna i najavio je nove vidove saradnje na više polja.

- Treći put se srećem sa predsjednikom Tatarstana. To je jedna od razvijenih republika Ruske Federacije. Imamo šta da vidimo i pokušaćemo da sarađujemo u oblasti IT, mašinogradnje, poljoprivrede i drugih djelatnosti, koje su ovdje veoma razvijene. Tatarstan i glavni grad Republike Kazanj su domaćini manifestacije na globalnom nivou i koliko znam u toku ove godine biće održan i forum BRIKS-a - poručio je Dodik.

Dodik je podsjetio da Ruska Federacija sa ljudstvom i prirodnim potencijalima može da obezbijedi budućnost za svoj narod.

- Oni su jedinstveni, nemate mogućnosti da vidite različita tumačenja aktuelenih događaja vezanih na primjer za Ukrajinu, ili bilo šta drugo. Ono što možete da čujete ovdje, jeste da su prijatelji uvijek dobrodošli. Vodićemo se njihovim primjerom - istakao je Dodik.

Istakao je da je u vrijeme raspada SFRЈ šef Tatarstana održao jedinstvo pravoslavaca i muslimana.

- Nije dozvolio konflikt i zato su oni danas jedna od najrazvijenih republika Ruske Federacije - istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske kaže da ono čime se posebno ponose jeste međunacionalna saradnja.