latinica  ћирилица
21/02/2024 |  16:21 ⇒ 17:49 | Autor: Agencije

Tuzla: U stanu pronađena mrtva žena i muškarac sa ubodnim ranama stomaka

U stanu u tuzlanskom naselju Lipnica pronađena je mrtva žena S.B. i strani državljanin E.S.T. sa vidljivim povredama stomaka koji je prevezen u Univerzitetski klinički centar Tuzla radi ukazivanja medicinske pomoći, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.
Policija FBiH (ilustracija) -
Policija FBiH (ilustracija)

Smrt žene konstatovao je dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla.

Policiju je danas u 11.50 časova obavijestio građanin da se njegovi prijatelji S.B. i E.S.T, nastanjeni u Lipnici, već dva dana ne javljaju na telefonske pozive, te da mu se neposredno prije ove prijave na video poziv javio E.S.T. i da se moglo uočiti da je krvav i da u krevetu leži S.B. te je zatražio intervenciju policije.

Na mjesto događaja su stigli policija i ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla koji su nasilno ušli u stan.

Iz tužilaštva Tuzlanskog kantona saopšteno je da je dežurni tužilac naredio obdukciju tijela preminule žene kako bi bio utvrđen uzrok smrti.

U UKC-u Tuzla je rečeno da je nepoznati pacijent primljen sa ubodnim ranama abdomena, da je po prijemu intubiran i trenutno je u operacionoj sali.