latinica  ћирилица
21/02/2024 |  16:41 ⇒ 16:46 | Autor: SRNA

Košarac: Sastanak sa Putinom dokaz ispravnosti politike predsjednika Dodika

Republika Srpska je ponosna na predsjednika Milorada Dodika i prijateljske veze sa predsjednikom Vladimirom Putinom i Ruskom Federacijom, a današnji susret u Kazanju najbolji je dokaz ispravnosti politike predsjednika Dodika da gradi prijateljske i partnerske odnose, te jača ekonomsku saradnju sa Rusijom, istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Posebno važna nam je poruka predsjednika Putina da je Srpska prijatelj Ruske Federacije, s obzirom na aktuelne napade i pritiske zapada na Srpsku, njenog predsjednika i rukovodstvo. Јoš jednom se pokazala ispravnost politike rukovodstva Srpske, zahvaljujući kojoj se BiH nije pridružila zapadnim sankcijama Ruskoj Federaciji - rekao je Košarac.

On je ocijenio da je važno da Rusija razumije poziciju i politike Srpske. "Zahvalni smo velikoj i prijateljskoj zemlji na dosljednom stavu, te poštovanju Dejtonskog sporazuma i međunarodnog prava, kao i na spremnosti da jačamo privrednu saradnju", objavio je Košarac na "Instagramu".

On je ocijenio da je sastanak Dodika i Putina definitivno jedan od najvažnijih događaja za Srpsku i očuvanje njene ustavne pozicije, te da to nije usmjereno ni protiv koga drugog u BiH.

- Naravno da se odmah javljaju dežurni kritičari, a prvi u redu notorni lažov /Kristijan/ Šmit, sa nesuvislim konstatacijama i standardnim budalaštinama - istakao je Košarac komentarišući izjavu Šmita u vezi sa sastankom Dodika i Putina da se "BiH obavezala da slijedi bezbjednosne i spoljnopolitičke smjernice EU" kao zemlja kandidat za članstvo u EU, te da to isključuje saradnju sa državama koje su pod sankcijama, kao i lične sastanke sa šefovima tih država.

Košarac je upitao ko je Šmit uopšte da bilo šta komentariše?! "Ilegalac i lažni visoki predstavnik da drži slovo legitimno i legalno, narodnom voljom izabranim predsjednicima Dodiku i Putinu?!", istakao je Košarac.

On je dodao da je apsolutno nevažan stav nedobronamjernog stranca. "Kao i do sada, pomnožićemo ga sa nulom, jer toliko i vrijedi. Mi znamo šta su naše vrijednosti i ko su naši dokazani i iskreni međunarodni prijatelji", konstatovao je Košarac.