latinica  ћирилица
21/02/2024 |  17:02 ⇒ 21:12 | Autor: RTRS

Dodik: Ovo je jedan od važnijih dana u istoriji Srpske; Rusija ne ostavlja svoje prijatelje

Ovo jedan od važnijih dana u političkoj istoriji Republike Srpske imajući u vidu da je ovo već značajan broj posjeta sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom koji je rezultirao našim dogovorom o podršci koja je nesumnjiva i o razumijevanju koje je u kontinuitetu i o jednom ohrabrenju koje je svakako za nas, meni lično, znači mnogo, rekao je za RTRS predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je nakon sastanka sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom da je pokazana jedna pažnja i strpljenje za poziciju Republike Srpske u kontinuitetu svih ovih godina, kao i da Rusija ne ostavlja svoje prijatelje.

- Svaki put je to poseban događaj. Mislim da jedna mala Republika Srpska uspijeva na ovaj način da skrene pažnju na ono što jeste. To nije lako. Danas je Rusija i predsjednik Putin jedan od najvažnijih globalnih ljudi i lidera - rekao je Dodik.

Istakao je da se pokazuje jedna pažnja i strpljenje za poziciju Republike Srpske u kontinuitetu svih ovih godina.

- Vjerujem preko 15-20 godina koliko sam bio u prilici da se srećem s njim. Svakome imponuje. I to govori o tome da Rusija, kako to često predsjednik Putin kaže, ne ostavlja prijatelje. Rusija razumije odnose i kako treba da se odnosi u međunarodnim odnosima - rekao je predsjednik Srpske.

Podsjeća da je Rusija svjedok potpisa Dejtonskog sporazuma, jedan od onih koji su svjedočili istorijskom događaju.

- Rusija je ostala na istim pozicijama, svjedok onoga što je potpisano, slova kako je napisan, za razliku od SAD, Britanije, Francuske koji su sve učinili da razvale Dejtonski sporazum - poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske se do sada sa Putinom sastao 24 puta, a kako kaže, ni sam nije znao da je bilo toliko sastanaka, ali je, naglašava, svaki bio poseban događaj.