latinica  ћирилица
21/02/2024 |  18:52 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

U PDP-u sve veći razdor; Stanivuković poručio Crnatku - Prećutaću, a imam šta da kažem (VIDEO)

Novi dan, novi sukob u redovima PDP-a. Zategnuti odnosi između aktuelnog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića iz PDP-a i potpredsjednika stranke Igora Crnatka ponovo su kulminirali novim optužbama.
PDP - Foto: Ustupljena fotografija
PDPFoto: Ustupljena fotografija

Dok Stanivuković i dalje tvrdi da je njegova kandidatura za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim oktobarskim izborima nesporna, Crnadak ga podsjeća da nije dobio jednoglasnu podršku stranke.

Međusobne optužbe i neslaganja, do juče, bliskih stranačkih kolega nastavljene su jednakim intenzitetom.

Stanivuković, nakon sinoćnje posjete Zalužanima, nije propustio priliku da ponovo naglasi da uživa jednoglasnu podršku u PDP-u, kada je u pitanju njegova kandidatura za drugi mandat gradonačelnika Banjaluke.

- Moje političko uvjerenje je da se kandidat opozicije treba svidjeti narodu, a ne opoziciji. Јa sam po mjeri naroda, a očigledno ne po kriterijumima nekih koji misle da su cijela opozicija - naveo je Stanivuković.

Objavama na društvenim mrežama Crnadak kritikuje Stanivukovića, a pred kamerom se poziva na moral i dosljedno sprovođenje stranačke politike. Nije, kaže, riječ o ličnom ili porodičnom sukobu.

- Nisam ja nikakav tetak 13 ni neprijatelj Drašku, samo hoću da PDP ostane na svom kursu - kaže Crnadak.

Crnadak optužuje Stanivukovića da nastavlja kampanju prevođenja članstva PDP-a u redove vladajuće koalicije u Srpskoj.

- PDP neće odlučivati ni o Drašku ni o Igoru. PDP će donositi odluku samo o jednoj stvari, da li nastavlja platformu podrške koju već nekoliko ciklusa dobija od Banjaluke ili će to sve odbaciti i preći na drugu stranu - ističe Crnadak.

Na prozivke stranačkog kolege Crnatka, Stanivuković poručuje - "Prećutaću mnoge stvari, a imam svašta da kažem".

Iako u PDP-u, očigledno, vladaju druga mjerila, jedini relevantan pokazatelj jesu glasovi i podrška naroda, odgovara Stanivuković.

- Bilo je mnogo kandidata koji su imali podršku jedinstvene opozicije na izborima i izgubili stostruko - rekao je Stanivuković.

O svemu javnost danima čeka i zvanični stav rukovodstva PDP-a. Najavljuju da će se organi stranke izjasniti sutra i u subotu za kada su zakazane sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora PDP-a.