latinica  ћирилица
21/02/2024 |  20:33 ⇒ 21:21 | Autor: RTRS

Dodik: Putin je čovjek mira (VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da ruski predsjednik Vladimir Putin nije čovjek rata, već da je bio primoran da specijalnom operacijom u Ukrajini brani nacionalne i državne interese.
Milorad Dodik i Vladimir Putin - Foto: RTRS
Milorad Dodik i Vladimir PutinFoto: RTRS

Dodik je rekao da se Putin zalaže za očuvanje mira i stabilnosti i saradnju među ljudima.

- Zapad je prekršio sva upozorenja još od 2008. godine, od Minhenske konferencije, da ne ide sa NATO prema granicama Rusije i ne atakuje na njen politički sistem. Zapad je sve to prekršio u svojoj aroganciji da se domogne Rusije i dovede do njenog cijepanja - naveo je Dodik.

On je istakao da je Rusija iz svega toga izašla još jača, što Zapad nije očekivao.

- Kada je počela specijalna operacija u Ukrajini, Zapad je očekivao da će Rusija dosegnuti najviši stepen socijalne bijede i siromaštva. Međutim, Rusija se pokazala drugačijom, Putin se pokazao sposobnim da vodi društvo u delikatnim okolnostima, da mobiliše snage i rukovodstvo koje je pokazalo da je sposobno da upravlja krizama, tako da sad imamo značajnu proizvodnju u svim sektorima - naglasio je Dodik.

On je rekao da Rusija pod vođstvom Putina razvijala svoju privredu i izgradila stabilnost i slobodu za sve svoje građane.

- Rusija druge pomaže i nikog nije okupirala, nije okupirala ni Ukrajinu - istakao je Dodik.