latinica  ћирилица
22/02/2024 |  12:14 | Autor: SRNA

Banjac: Neraskidive veze Srpske i Srbije

Direktor Specijalne bolnice "Mlječanica" iz Kozarske Dubice Darko Banjac izjavio je da Međunarodni sajam turizma u Beogradu tradicionalno dokazuje čvrste i neraskidive veze Republike Srpske i Srbije u privrednom smislu, s obzirom na to da je turizam snažan pokretač privrede obje zemlje koje posjećuje veliki broj stranih turista.
Sajam turizma u Beogradu - Foto: RTRS
Sajam turizma u BeograduFoto: RTRS

Štand "Mlječanice" na 45. Međunarodnom sajmu turizma posjetio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je tom prilikom Banjcu zahvalio na učešću na tom prestižnom sajmu i na podršci Srbiji.

- Vučić je još jednom pokazao podršku i naklonost Srpskoj, cijeneći našu turističku ponudu i potencijale Specijalne bolnice "Mlječanica", koja teži ka tome da bude vodeća zdravstvena ustanova banjskog turizma u regionu - rekao je Banjac.

Banjac je predsjedniku Srbije zahvalio na podršci koju daje Republici Srpskoj, a na štandu "Mlječanice" nazdravili su rakijom iz Potkozarja.

Banjac je Vučiću poklonio rakiju iz Prijedora ispod Kozare i knjigu o stradalim ženama sa Kozare u Drugom svjetskom ratu u Narodnooslobodilačkoj borbi, na šta je Vučić konstantovao da nigdje srpski narod nije toliko nastradao na prostoru bivše Јugoslavije kao u kozarskoj i potkozarskom rejonu.

Sajam turizma sinoć su svečano otvorili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i grčki ministar turizma Olga KeFalojani.