latinica  ћирилица
22/02/2024 |  13:19 | Autor: SRNA

Kojić: Putin među državnicima koji su spremni da zaštite srpske interese u BiH

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milorad Kojić izjavio je Srni da su posjete predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika Bjelorusiji i Rusiji potvrda da Srpska ima značajan broj prijatelja u svijetu i da postoje državnici koji su spremni da zaštite ugrožene srpske interese u BiH.
Milorad Kojić - Foto: RTRS
Milorad KojićFoto: RTRS

Kojić je rekao da je izuzetno važno da se održava kontinuitet saradnje Dodika sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

- Lično se osjećam ponosno jer se naš predsjednik više puta sastao sa predsjednikom Putinom, ali i brijnim drugim državanicima, među kojima su mađarski premijer Viktor Orban i predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev. Sve to pokazuje da Srpska ima elemente državnosti i da sve te zemlje priznaju dejtonsko uređenje BiH i položaj Srpske u njoj - naveo je Kojić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u Kazanju, gdje je juče razgovarao sa Putinom, a prethodno je posjetio Bjelorusiju.

Dodik je, nakon sastanak, izjavio da Putin savršeno dobro zna da stranci putem neizabranog stranca pokušavaju da otmu imovinu Srpske i da Rusija neće prihvatiti takvu vrstu drskih ponašanja.