latinica  ћирилица
22/02/2024 |  13:58 ⇒ 14:05 | Autor: RTRS

Srpskoj djeci u Ropotovu paketići povodom 32 godine Ustava Republike Srpske (FOTO/VIDEO)

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke danas je podijelilo 90 poklon paketića učenicima OŠ "Trajko Perić" u selu Ropotovu u Kosovskom Pomoravlju na Kosovu i Metohiji povodom 32 godine od proglašenja prvog Ustava Republike Srpske 28. februara 1992. godine.
Uručeni paketići djeci u Ropotovu - Foto: RTRS
Uručeni paketići djeci u RopotovuFoto: RTRS

Na svečanoj priredbi koju su organizovali u OŠ "Trajko Perić" učenicima, rukovodrstvu i nastavnicima video bimom obratio se predsjednik Odbora Milorad Arlov.

Arlov je poželio djeci mirno i slobodno odrastanje i prenio da su poklone preko Odbora poslali njihovi vršnjaci iz Republike Srpske, putem humanitarne akcije "Obradujmo Vaše vršnjake na Kosovu i Metohiji".

- Oni su mislili na Vas dok su sakupljali marku, dvije, tri ili više, a to je mnogo vrijednije od samih poklona. Ponosni smo što je danas 90 osmjeha izvučeno srpskoj djeci u jednom srpskom selu na Kosovu i Metohiji, to je za nas najveći dar, što pokazuje njihova priredba, radost i zdravica, kao i pjesma pročitana na priredbi - istakao je Arlov.

Foto: Ustupljena fotografija

Djeci Ropotova je zaželio da slobodno i mirno odrastaju, školuju, kao i da uspješno završe školovanje, jer, kako kaže, pameću, kulturom, čuvanjem srpskih običaja, mudrošću i njihovim opstankom mogu sačuvati Kosovo i Metohiju.

- Svako djete na Kosovu i Metohiji treba dobiti orden za hrabrost, postojanje i težak život, a hvala Bogu svakim danom se rađaju i ima ih sve više. Јa nisam toliko velik, bitan i moćan da Kosovo i Metohija ne može bez mene, ali ja i mnogi drugi važniji od mene ne mogu bez naše Svete ikone Kosva i Metohije - rekao je Arlov.

Arlov je obećao da će grupa djece iz ove škole u junu biti gosti svojih vršnjaka u jednom od gradova i opština Republike Srpske u dvanaestom po redu velikom projektu "Spojimo djecu Kosva i Metohije i Republike Srpske.

Ovim projektom od 22 do 29. juna 2024. godine dolazi oko 800 srpskih osnovaca u mnoge gradove Republike Srpske.