latinica  ћирилица
22/02/2024 |  15:21 ⇒ 15:32 | Autor: SRNA

Lončarević: Fokus na ljetnjim turističkim destinacijama i aktivnom odmoru u prirodi

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je da je fokus ove organizacije na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu da građanima Srbije i zemalja Balkana promoviše turističke destinacije u Srpskoj, odnosno ljetnje turističke destinacije, jer je sada najaktuelniji aktivan odmor u prirodi, po čemu je Srpska sigurno najbogatija u regionu.
Miodrag Lončarević - Foto: SRNA
Miodrag LončarevićFoto: SRNA

- Mi znamo da smo uvijek bili dobri domaćini. Naša gastro ponuda je uvijek bila i te kako prepoznata kod turista koji dolaze, jer oni sad poslije kovida hoće direktan kontakt sa ljudima, da vide kako naši ljudi žive, kakvi su im hrana i običaji. To nam je velika šansa -  rekao je on na sajmu turizma u Beogradu.

Lončarević je istakao da Republika Srpska ima takve destinacije gdje turisti iz velikih gradova vole boravak u prirodi, mirnije odmore i vole da mijenjaju destinacije, a ne da budu samo na jednoj.

- To je naša promocija na sajmu, kroz promo i video materijale i sve naše turističke organizacije da pokažemo šta TORS nudi, a nudi sigurno različito od ostalih turističkih destinacija u regionu - rekao je on.

Lončarević je naveo da Srpska još nije dovoljno promovisana i da je nova za tržište, tur operatore i agencije, koje će sigurno naći mjesto za TORS i Republiku Srpsku.

- Posjećenost je velika na našem štandu i mi ćemo u narednom periodu i dalje promovisati turističke destinacije - rekao je Lončarević, dodajući da su njihove kolege danas u Budimpešti.

On je rekao da je to zbog saradnje Srpske i Mađarske i te kako potrebno da se produži saradnja, kao i zbog dijaspore, koji žive u Mađarskoj a dolaze kao turisti u Republiku Srpsku.

TORS, kako je naveo Lončarević, učestuvje na međunarodnom sajmu turizma u Beogradu u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Srbiji i uz podršku Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

- Nama je i te kako bitno da smo ovdje prisutni, jer nam upravo iz Srbije dolazi najveći broj turista. Ovo je jedna od najvećih turistčkih manifestacija ne samo u Srbiji, nego i na Balkanu - dodao je on.

On je naveo da na štandu Republike Srpske /TORS-a i Predstavništva Republike Srpske u Srbiji / ima 18 turističkih organizacija, ali ima i onih koji imaju samostalno svoje štandove kao što su Istočno Sarajevo, Trebinje, Bijeljina, Višegrad, Banja Mlječanica, Nacionalni park "Kozara".