latinica  ћирилица
22/02/2024 |  18:08 ⇒ 18:49 | Autor: RTRS

Podrška organizacijama koje se bave unapređenjem položaja oboljelih od rijetkih bolesti

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i supruga predsjednika Srbije Tamara Vučić danas su na sastanku u Banjaluci izrazile punu podršku organizacijama i udruženjima koje se bave unapređenjem položaja oboljelih od rijetkih bolesti i porodicama koje se susreću sa velikim izazovima tokom liječenja.
Sastanak Cvijanović i Vučić - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Sastanak Cvijanović i VučićFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Tokom susreta razmijenile su mišljenje i iskustva o položaju osoba oboljelih od rijetkih bolesti u Republici Srpskoj i Srbiji, kao i o institucionalnim mehanizmima podrške oboljelima od rijetkih bolesti i njihovim porodicama.

Sagovornice su razgovarale u Palati Republike uoči zajedničkog učešća na skupu pod nazivom "U susret Danu rijetkih bolesti" u Banjaluci.

Cvijanović je ocijenila je da je skup "U susret Danu rijetkih bolesti", u organizaciji Saveza za rijetke bolesti Republike Srpske, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike, prilika da se pacijentima i njihovim porodicama još jednom pošalje snažna poruka da nisu usamljeni u svojoj svakodnevnoj borbi.

Sastanku su prisustvovali generalni konzul Republike Srbije u Banjaluci Miloš Vujić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Ranko Škrbić.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)