latinica  ћирилица
22/02/2024 |  18:46 ⇒ 20:01 | Autor: RTRS

Da li je došlo do pomirenja Stanivukovića i Crnatka? (VIDEO)

Da li je došlo do pomirenja predsjednika Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draška Stanivukovića i potpredsjednika partije Igora Crnatka, nije se moglo čuti nakon sjednice rukovodstva stranke. Oglasio se predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekavši da nema raspada partije, a još se lome koplja oko toga ko će biti kandidat za gradonačelnika najvećeg grada Srpske.
PDP - Foto: RTRS
PDPFoto: RTRS

Borenović je pokušao da smiri ili prikrije turbulencije u PDP-u. Kaže da nema raspada, podjele i odlazaka iz partije. To mu je bio i odgovor na svakodnevne verbalne sukobe njegovih stranačkih kolega Stanivukovića, Crnatka i Milka Grmuše.

- Ne možete se ni vi, niti iko uvijek iskontrolisati da ne kažete svaku riječ u datom momentu. Nakon tih tastaturnih i medijskih napisa koji su izazvali određenu reakciju, najdjelotvornije je kada sjednemo, pričamo i to razriješimo. Moram razočarati političke protivnike i reći da se PDP ne raspada, ne dijeli - rekao je Borenović.

Ostaje da se vidi da li je uspio da pomiri ovaj trojac. Crnadak nije želio bilo šta da komentariše, a Stanivuković se u svom maniru bavio dosadašnjim rezultatima. Sada više ne tvrdi da je on kandidat za gradonačelnika, ali ipak kaže da je sasvim logično da to bude.

- Složićete se sa mnom da ako je neko aktuelni gradonačelnik i ima dobre rezultate, onda je i logično da to dalje nastavi. S druge strane, Predsjedništvo Gradskog odbora je predložilo da mjesni odbori potvrđuju moju kandidaturu, ali onda to dalje ide na sjednicu Predsjedništva i Glavnog odbora. Ne bih ja rekao da sam rekao da su organi stranke mene potvrdili - kaže Stanivuković.

Demantovao je izjave pojedinaca iz svoje, ali i drugih partija sa kojima je do skora bio saborac, da je kandidat SNSD-a, a ne PDP-a.

- To je nečiji politički pamflet i politička platforma. Ali, samo koji to pričaju, štete više opoziciji - kaže Stanivuković.

Na osnovu izjava vidno je da se zahuktalo u PDP-u uoči konačne odluku ko će biti kandidat ove partije za gradonačenika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima. Konačna riječ biće na Predsjedništvu stranke.