latinica  ћирилица
22/02/2024 |  21:19 ⇒ 21:28 | Autor: SRNA

Derventa: Zaustavljeno širenje vatre

Požar koji je izbio u derventskom naselju Gornji Detlak i prijetio da se proširi vatrogasci su večeras stavili pod kontrolu, rečeno je iz gradske Vatrogasno-spasilačke jedinice odakle pozivaju stanovništvo da ozbiljno shvate upozorenje koje se tiče paljenja vatre na otvorenom.
Požar - Foto: RTRS
PožarFoto: RTRS

Požar u Gornjem Detlaku prijetio je da zahvati veću površinu, ali je stavljen pod kontrolu, a prethodno ugašeni požare u još nekoliko naselja.

- Naši pripadnici su još na terenu u Gornjem Detlaku, presjekli smo širenje požara i stavili ga pod kontrolu. Očekujemo da za nekih sat-dva ugasimo ovaj požar koji je prijetio da ugrozi zasad lješnjaka, proširi se na šumu ili prema kućama. Sada je požarište okruženo sa svih strana - dodali su iz ove jedinice.

U Derventi je od 15.00 časova na nekoliko lokacija gorjelo nisko rastinje, bile su zahvaćene veće površine gorivog materijala, ali su vatrogasci uspjeli da istovremeno na više lokacija spriječe dalje širenje požara.

- Uspjeli smo da ugasimo požar i na 12 kilometru, zatim u Bosanskim Lužanima, Omeragićima i sada još gasimo u naselju Gornji Detlak i Novim Lužanima. Bile su ugrožene kuće, pčele i druga materijalna dobra - navode iz derventske Vatrogasno- spasilačke jedinice.