latinica  ћирилица
23/02/2024 |  11:19 ⇒ 11:22 | Autor: RTRS

Јavor: Sastanak Dodika i Putina - sastanak međusobnog uvažavanja i saradnje

Sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina dokaz je izuzetno visokog međusobnog uvažavanja i saradnje Srpske i Rusije, istakao je gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor.
Slobodan Јavor - Foto: RTRS
Slobodan ЈavorFoto: RTRS

- Mi smo ponosni na put Republike Srpske, uprkos svim pritiscima, rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Dodikom nikada neće pokleknuti i dopustiti uvođenje sankcija Rusiji od strane BiH - istakao je Јavor.

Dodaje da je čvrsto opredjeljenje Republike Srpske da istraje na ovom putu i prijateljske relacije sa Rusijom i predsjednikom Putinom, smetaju sarajevskoj politici, pojedinim zapadnim ambasadama i nelegalnom Šmitu.

- To nas ne brine, jer put koji oni zagovaraju odavno je pokazao stvarne namjere u kojim nema nimalo razumijevanja za Republiku Srpsku i srpski narod. Zvaničan sastanak dva predsjednika, za koji se kaže da je istorijski, produbljuje dosadašnje i otvara nove saradnje, u vremenu kada se globalno i na svjetskoj političkoj sceni dešavaju tektonske promjene. To je za srpski narod od velikog značaja, naročito u segmentu bilateralnih odnosa između dvije zemlje u različitim pravcima - napominje Јavor.

Kako Јavor navodi, Republika Srpska je od potpisa Dejtonskog mirovnog sporazuma do danas, trenutno pod najvećim pritiscima određenih ambasada i stranaca, ali slijedeći politički put predsjednika Dodika, opredjeljenje Srpske i njenog naroda je jasno, a sastanak dvojice lidera samo je još jedna potvrda tome.