latinica  ћирилица
23/02/2024 |  11:57 ⇒ 12:04 | Autor: RTRS

PDP otkrio kada će predložiti kandidata za gradonačelnika Banjaluke

Predsjedništvo PDP-a zadužilo je rukovodstvo partije, predsjednika, počasnog predsjednika i četiri potpredsjednika partije iz Banjaluke da u narednih 15 dana predlože kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima.
PDP (Foto: twitter.com/BBorenovic) -
PDP (Foto: twitter.com/BBorenovic)

Prijedloge treba dostaviti banjalučkom Gradskom odboru i Predsjedništvu u skladu sa statutom partije.

- Predsjedništvo PDP-a smatra da proces priprema za lokalne izbore ide očekivanom dinamikom i zadužuje predsjednike regionalnih odbora da, u saradnji sa gradskim, opštinskim odborima, do kraja aprila pripreme prijedloge kandidata za načelnike, gradonačelnike i odborničke liste - saopšteno je iz PDP-a kao jedan od zaključaka jučerašnje sjednice Predsjedništva stranke.

Dodaju da traži da se do 15. aprila sprovedu planirane saborske aktivnosti na opštinskom, gradskom nivou, uključujući Sabor u Banjaluci.

U Predsjedništvu smatraju da bilo kakvo javno komentarisanje unutarstranačkih procesa nanosi štetu partiji i traži da se svi funkcioneri PDP-a pridržavaju odluka organa partije, te da se uzdrže od izjava, objava te bilo kakvih javnih polemika u vezi sa pitanjem izbora kandidata za lokalne izbore i drugih partijskih odluka.