latinica  ћирилица
23/02/2024 |  12:07 ⇒ 14:57 | Autor: RTRS

Stevandić sa Mandićem: Politike Crne Gore i Srpske posvećene miru i stabilnosti

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić sastao se danas u Skupštini Crne Gore u Podgorici, sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.
Stevandić i Mandić - Foto: Ustupljena fotografija
Stevandić i MandićFoto: Ustupljena fotografija

Na sastanku se govorilo o procesima evropskih integracija i razvoju ekonomske saradnje.

Zaključeno je da Republika Srpska i Crna Gora imaju iste zajedničke težnje za ulazak u Evropsku uniju i ekonomski razvoj.

- Imamo zajedničke politike koje su posvećene miru i stabilnosti, razvoju i pristupanju evropskim integracima, ali, osim toga, ne odričemo se pripadnosti jednom narodu, kulturnom krugu i vjeri - istakao je Stevandić.

On je naglasio da, uvažavajući sve specifičnosti Crne Gore, ističe da su Srbi i Crnogorci najbliži narodi na planeti, niti je bilo bližih niti će biti.

- Uvažavamo razlike u Crnoj Gori i zadovoljni smo kako je predsjednik parlamenta Andrija Mandić napravio dobar balans u cilju mirnije i bolje budućnosti. I mi u Republici Srpskoj uvažavamo sve narode - istakao je Stevandić.

Republika Srpska, kao i Crna Gora ima više konstitutivnih naroda čija su prava u potpunosti zaštićena, što je okvir za održavanje mira i ekonomskog razvoja.

Prilikom posjete Mandiću, Stevandić je razgovarao i sa predsjednikom Kluba DNP Milanom Kneževićem o nastavku dugogodišnje saradnje i bratskih odnosa na korist Republike Srpske i Crne Gore.