latinica  ћирилица
23/02/2024 |  12:51 ⇒ 13:02 | Autor: RTRS

Šulić i Martinović o povezivanju turističkih destinacija

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić sastao se juče, 22. februara 2024. godine, u sklopu 45. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu sa ministrom turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Crne Gore Vladimirom Martinovićem.
Denis Šulić i Vladimir Martinović - Foto: Ustupljena fotografija
Denis Šulić i Vladimir MartinovićFoto: Ustupljena fotografija

Tema sastanka bile su mogućnosti unapređenja saradnje u oblasti turizma između Republike Srpske (BiH) i Crne Gore, povezivanja turističkih destinacija i mogućnosti kreiranja zajedničke turističke ponude, saopšteno je iz ministarstva trgovine i turizma.

Na sastanku je bilo riječi o intenziviranju aktivnosti na uspostavljanju integrisanih graničnih prelaza radi bržeg protoka turista, gdje su se sagovornici saglasili da će o tome obavijestiti Vladu Crne Gore i Savjet ministara BiH.

Takođe, su razgovarali i o zajedničkim aktivnostima na razvoju i promociji rafting turizma kao zajedničkog turističkog proizvoda Republike Srpske (BiH) i Crne Gore.

Šulić i Martinović razgovarali su i o borbi protiv sive ekonomije u oblasti turizma, te iskustvima i mehanizmima uz pomoć kojih je Crna Gora postigla zavidne rezultate u tim aktivnostima.