latinica  ћирилица
23/02/2024 |  13:48 ⇒ 18:02 | Autor: RTRS

Tamara Vučić u posjeti UKC Srpske; Donirala inkubator Klinici za ginekologiju (FOTO/VIDEO)

Supruga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, Tamara Vučić, posjetila je danas Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci i uručila donaciju - inkubator Klinici za ginekologiju.
Tamara Vučić na UKC-u - Foto: RTRS
Tamara Vučić na UKC-uFoto: RTRS

Vučićeva je izrazila zadovoljstvo što je u prilici da posjeti porodilište UKC-a Srpske i uruči donaciju.

- Postoji li važnije mjesto od mjesta gdje se rađa novi život? Zahvaljujem medicinskom osoblju koje ovdje vrijedno radi i uvijek nađe razlog za osmijeh i razgovor, te način da razumiju trudnice i porodilje i vode računa o bebama - rekla je Vučićeva, dodajući da je inkubator mali znak pažnje koji će doprinijeti spasavanju života.

Ona je istakla da će renoviranje porodilišta biti iskorak ka savremenom pristupu važnom dijelu medicine, kao što je porođaj i da je to deo velikog projekta "Srbija 2027 - skok u budućnost".

Generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić zahvalio je Vučićevoj za posjetu i donaciju, istakavši da će inkubator doprinijeti unapređenju liječenja najmlađih pacijenata.

- Istovremeno je ovo prilika da zahvalim Srbiji i predsjedniku Vučiću za svu pomoć i podršku zdravstvenom sistemu Srpske, a jedna od tih je i Banka humanog mlijeka - rekao je Đajić.

Foto: RTRS

Vučićeva je posjetila i Banku humanog mlijeka u okviru Klinike za dječije bolesti.

Povod za njenu posjetu je najava predsjednika Srbije da će u okviru plana "Srbija 2027 - skok u budućnost", a u dogovoru sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, biti rekonstruisano i modernizovano Porodilište u Banjaluci.

Prethodno je supruga predsjednika Srbije, posjetila Daun sindrom centar, te otvorila Prvi sajam stečenih vještina osoba sa Daunovim sindromom u Kulturnom centru Banski dvor.