latinica  ћирилица
23/02/2024 |  14:27 ⇒ 14:27 | Autor: SRNA

Klokić: Za Srpsku veoma bitni odnosi sa Rusijom

Ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić je rekao da su za Republiku Srpsku odnosi sa Rusijom veoma važni, te istakaoa da različiti tonovi o Rusiji i Bjelorusiji postoje i u EU.
Zlatan Klokić - Foto: Ustupljena fotografija
Zlatan KlokićFoto: Ustupljena fotografija

Komentarišući saopštenje Delegacije EU BiH povodom posjete delegacije Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom Rusiji i Bjelorusiji, da je "održavanje bliskih veza sa Rusijom i Bjelorusijom nespojivo s evropskim putem", Klokić je podsjetio da zemlje koje žele da budu članice EU, moraju u potpunosti da imaju usklađene svoje spoljne politike, ali da različiti tonovi postoje i u samoj EU.

- Čujemo da Mađarska nije baš naklonjena tim sankcijama koje EU je uvela Ruskoj Federaciji. A imate i situaciju da Srbija, koja je uveliko u pregovorima sa EU, nije uvela sankcije Rusiji - rekao je Klokić.

On je dodao da ne vidi ništa da je toliko bitno što Republika Srpska koči da BiH uvede sankcije Rusiji.

- Bitno je naglasiti da su za nas veoma važni odnosi između Republike Srpske i Ruske Federacije, jer ti odnosi su više nego partnerski. Rekao bih da su prijateljski, pa čak i bratski - dodao je Klokić.