latinica  ћирилица
23/02/2024 |  14:32 ⇒ 16:18 | Autor: RTRS

Stevandić: Prijateljstvo sa Mitropolijom datira od kad se srpska ideja budila u Crnoj Gori

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić sastao se danas sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom crnogorsko-primorskim Јoanikijem.
Stevandić i mitropolit Јoanikije - Foto: RTRS
Stevandić i mitropolit ЈoanikijeFoto: RTRS

- Od kad se srpska ideja budila u Crnoj Gori i kada su počele litije, odakle datira moje prijateljstvo sa mitropolitom - navodi Stevandić.

On dodaje da su te veze dobile i formalni karakter i je današnja saradnja Narodne skupštine Srpske i svih koji je predstavljajui na najvišem mogućem nivou.

- Ova veza se temelji na unapređenju odnosa, poštovanju kulturnih i tradicionalnih vrijednosti i čini nas veoma ponosnim, ali i čvrstim da kažemo da u budućnost ponesemo sve ono što su nam djedovi ostavali kao nadahnuće i dostignuće - dodaje Stevandić.

Foto: Ustupljena fotografija

Stevandić je ovom prilikom istakao da se nada da će u budućnosti ti odnosi, kako u svim eparhijama sa kojim sarađuje Narodna skupština Republike Srpske, kao i mitropolijama, eparhijama u drugim dijelovima Evrope i svijeta, biti još veća i u interesu i ponos svih građana Srpske.

Sastanak Stevandića sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitm crnogorsko-primorskim Јoanikijem održan je u sjedištu Mitropolije na Cetinju.