latinica  ћирилица
23/02/2024 |  15:05 ⇒ 15:07 | Autor: SRNA

Selaković: Bez države nema slobode

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković rekao je danas u Beogradu da su borba, sloboda i država tri važne riječi za Srbiju i srpski narod i da se ne može pogriješiti ako se između njih stavi znak jednakosti.
Nikola Selaković (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Nikola Selaković (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

Selaković, koji je danas prisustvovao otvaranju izložbe "Borba za srpsku državanost i slobodu srpskog naroda", organizovane povodom 220 godina od Prvog srpskog ustanka, poručio je da za srpski narod tema ove izložbe nije jedan period istorije, niti epoha ili istorijski trenutak, već čitava istorija, sapštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije.

- Boriti se za slobodu znači boriti se za državu, jer je za nas Srbe provereno, istorijski i empirijski dokazano da nema slobode ako nema države - rekao je Selaković.

Izložbu u Galeriji Doma Vojske Srbije otvorio je ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

Otvarajući izložbu, Vučević je ukazao da riječi u njenom nazivu predstavljaju sveto trojstvo - za sudbinu, istoriju i budućnost otadžbine i da ih ne treba razdvajati.

- Naša je obaveza prema potomcima da im predamo baklju borbe za Srbiju i naš narod, ma gde da živi, da se nikad ne ugasi. I da i njima sutra, kao nama danas, a juče i Karađorđu i Milošu Obrenoviću i mnogima znanima i neznanima koji su dali ono što su najvrednije imali – svoje živote, uvek pokazuje kuda i kako treba da ide Srbija i kuda i kako treba da ide naš narod - rekao je Vučević.

Otvaranju izložbe prisustvovali su i ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov, ministar sporta Zoran Gajić i ministri bez portfelja Novica Tončev i Đorđe Milićević.

Izložba, čiji su autori Zoran Ivanović i Nebojša Đuranović, otvorena je za posjetioce do 30. marta.