latinica  ћирилица
23/02/2024 |  15:22 ⇒ 16:40 | Autor: RTS

Skinuta srpska zastava sa tvrđave Zvečan, policajci napali Srbina koji je to prijavio

Predsjednik novoformirane Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević fizički je napadnut u stanici policije u Zvečanu, pošto je otišao da prijavi skidanje srpske zastave sa zvečanske tvrđave, saopšteno je iz te stranke.
Srpska zastava na tvrđavi Zvečan - Foto: RTS
Srpska zastava na tvrđavi ZvečanFoto: RTS

Srpska demokratija je najoštrije osudila fizički napad na Aleksandra Arsenijevića, nakon što je prijavio skidanje srpske zastave.

- Predsjednik Srpske demokratije u policijskoj stanici se našao da bi prijavio skidanje srpske zastave. Međutim, tamo je naišao na neprijateljsko ponašanje policijskih službenika, od kojih ga je jedan pesnicom udario u predjelu stomaka - saopštila je Srpska demokratija.

Srpska demokratija pozvala je Unmik, OEBS, Euleks i ambasade u Prištini da u najkraćem roku osude taj napad.

Zahtjeva, takođe, od Policijskog inspektorata da "privede pravdi i kazni policijskog službenika koji je fizički napao predsjednika Srpske demokratije, iživljavajući se nad njime zato što je došao da prijavi nezakonito skidanje srpske zastave".

Podsjeća da je isticanje narodnih zastava svih zajednica na KiM dozvoljeno i regulisano zakonom.

Mediji su prethodno javili da u policiji navode da ne znaju ko je uklonio zastavu, te da im nije stigla prijava, ali da će reagovati ako stigne.