latinica  ћирилица
23/02/2024 |  15:25 ⇒ 18:01 | Autor: SRNA

Vulin: Orden Aleksandra Nevskog priznanje Dodiku, ali i narodu Republike Srpske

Senator Republike Srpske Aleksandar Vulin izjavio je za da je Orden Aleksandra Nevskog koji je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodfiku priznanje i predsjedniku Dodiku, ali i tvrdoglavoj borbi naroda Republike Srpske da opstane.
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE) -
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE)

Na pitanje  da prokomentariše posjetu delegacije Srpske, koju je predvodio predsjednik Dodik, Rusiji i Vjelorusiji, Vulin je rekao da je predsjednik Putin svjetski državnik i susret sa njim je čast, a predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko je prijatelj Srba koji je bio uz srpski narod i kada su ga ubijali.

- Bjelorusija i Ruska Federacija su zemlje sa kojima Srbi nemaju ni najmanje razmimoilaženje kada je riječ o ključnim interesima naših država i naroda. Srbi nemaju nijedan razlog da izgube vekovnog prijatelja zbog radosti vekovnih neprijatelja - istakao je senator Vulin za Srnu.

On je ocijenio da je posjeta predsjednika Dodika i delegacije Srpske Bjelorusiji i Rusiji znak da se Srpska, ali i Srbija poštuju i vole.

- Srbi su jedini narod u Evropi koji je u cjelini odbio da postane dio antiruske histerije i to nam Rusija pamti, baš kao što to ne mogu da nam zaborave zemlje NATO pakta - poručio je senator Republike Srpske i doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin.