latinica  ћирилица
23/02/2024 |  18:12 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Banjaluka: Nesavjesni vozači parkiraju automobile i na ulazu u vrtić (VIDEO)

U Banjaluci je sve više nesavjesnih vozača i nepropisno parkiranih automobila.
Parking u Banjaluic - Foto: RTRS
Parking u BanjaluicFoto: RTRS

Ne pomažu ni opomene, ni novčane kazne. Osim što stvaraju gužve i probleme majkama sa dječijim kolicima, osobama sa invaliditetom, zbog nemarnih vozača, vatogascima i radnicima hitne medicinske pomoći u slučaju nesreće rad može biti znatno otežan.

Majke, očevi, bake i djedovi, zbog bahatih vozača strahuju za bezbjednost djece. Kažu da je neshvatljovo da neko automobil parkira na ulazu u vrtić i u slučaju potrebe za hitnom intervencijom, onemogući rad vatrogascima.

Iz banjalučke Vatrogasne brigadne potvrđuju da nepropisno parkirana vozila ometaju rad, naročito u uskim ulicama.

- Bilo bi dobro da pored stambenih zgrada i poslovnih prostora postoji prostor koji je rezervisan za vatrogasna vozila. Kao što ne možete da parkirate na mjesto koje je rezervisano za osobe sa invaliditetom, tako ne možete da parkirate na mjesto koje je predviđeno za vatrogasno vozilo - kaže Miroslav malinić, komandir Vatrogasne brigade Banjaluka.

Roditelji, vaspitači, vatrogasci - svi apeluju na nesavjesne vozače da ozbiljnije shvate ovaj problem, jer čak i par minuta zadržavanja na ulazu u vrtić može ugroziti sigurnost mališana.