latinica  ћирилица
24/02/2024 |  10:28 ⇒ 10:29 | Autor: SRNA

Istočno Sarajevo i Јahorina predstavili i zimsku i ljetnu ponudu

Direktor Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Ikonić rekao je Srni da je zadovoljan brojem posjetilaca na štandu ove organizacije na Međunarodnim sajmu turizma u Beogradu, gdje su Istočno Sarajevo i Јahorina predstavili svoju bogatu ponudu.
Јahorina - Foto: SRNA
ЈahorinaFoto: SRNA

- U prvom planu je zimska turistička sezona koja je još u toku, ali mi smo na ovom sajmu stavili akcenat i na ljetnju turističku ponudu - istakao je Ikonić.

On je dodao da se Turistička organizacija Istočno Sarajevo na sajmu predstavila zajedno sa partnerima - Olimpijskim centrom Јahorina, Udruženjem hotelijera Јahorina, velikim brojem prvirednika, ugostitelja.

- Ove godine obilježavamo i 40 godina od Zimskih olimpijskih igara, s nama je i naš prepoznatljivi /maskota/ Vučko, koji izaziva veliku pažnju i štand smo dizajnirali u tom retro stilu - naveo je Ikonić.

On je izrazio zadovoljstvo što je Turistička organizacija Istočno Sarajevo prisutna na velikom štandu Turističke organizcije Republike Srpske i što je dio kompletne ponude Srpske.

- Ali, Istočno Sarajevo se svakako predstavlja samostalno, s obzirom na to šta da ima ponudi, a prije svega to je Јahorina i skijanje - rekao je Ikonić.

On je napomenuo da je Јahorina aktuelna i u ljetnjem periodu, jer živi svih 365 dana, ali da se Turistička organizacija Istočno Sarajevu trudi da afirmiše i ostale lokalitete i ponudi ih tokom ljeta, kao što su Ravna planina, Romanija i Trebević.

- Imamo razloga da se pohvalimo, ali i da ponudimo aktivan odmor u prirodi, odlično uređene pješačke i biciklističke staze, vožnju kvadova, adrenalinski sadržaj kao što je via ferata `Sokolov put` na Romaniji koja privlači veliki broj posjetilaca - rekao je Ikonić.

On je napomenuo da se na štandu Turističke organizacije Istočno Sarajevu posjetiocima nudi "jahorinski čaj", koji je već prepoznatljiv jer se svih šest biljaka, od kojih se pravi, bere na olimpijskoj planini.

Na reprezentativnom štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i Turističke organizacije Republike Srpske u hali jedan Beogradskog sajma, kao i na štandovima lokalnih turističih organizacija i subjekata, predstavljena je turistička ponuda i potencijali Srpske.

Nastup na ovom sajmu je od velikog interesa za Republiku Srpsku, jer najveći broj posjetilaca i turista u Srpsku dolazi upravo iz Srbije.