latinica  ћирилица
24/02/2024 |  16:27 ⇒ 19:34 | Autor: Agencije

Za 24 časa u Beču ubijeno pet žena – tri u bordelu, majka i kćerka u stanu

U jednom bordelu u bečkom kvartu Brigitenau pronađena su tijela tri žene, u različitim prostorijama. Austrijski mediji navode da su na njima pronađene posjekotine i ubodne rane, kao i da zbog stepena povreda njihov identitet još nije utvrđen. Nisu pronađena ni njihova dokumenta.
Policija u Austriji (Foto: EPA-EFE/MAX BRUCKER) -
Policija u Austriji (Foto: EPA-EFE/MAX BRUCKER)

U parku preko puta bordela policija je pronašla osumnjičenog 27-godišnjeg muškarca koji je navodbno htio da se sakrije u žbunju, a imao je nož u ruci, rekao je portparol policije Filip Haslinger.

On je naveo da se osumnjičeni ponašao agresivno prilikom hapšenja. Prvo je odveden u bolnicu kako bi mu tretirali manje posiekotine za koje je vjerovao da ih je sam sebi naneo.

Јoš nije jasno da li je muškarac u bordelu koristio usluge ili je odmah napao žene nožem. Policiju je u 21 sat alarmirao prolaznik koji je primijetio trag krvi koji se proteže od ulaznog dijela lokala do suprotne strane ulice.

Tijela pedesetjednogodišnje žene i njene 13-godišnja ćerke pronađena su u petak ujutru u stanu u Beču. Kako je saopštila policija, glavni osumnjičeni je suprug ubijene. Ovaj 56-godišnji Austrijanac nestao je sa lica mjesta otkako su tijela pronađena, a potraga za njim je u punom jeku, rekao je Haslinger.

Prema navodima policije, žrtve su najvjerovatnije zadavljene.

Policiju je pozvala majka 51-godišnje žene jer je bila zabrinuta budući da joj se nisu javljale kćerka i unuka.