latinica  ћирилица
24/02/2024 |  16:48 ⇒ 16:48 | Autor: RTRS

Selak: Manifestacija "Dani vuka Čemernica" promoviše lovni turizam u Krajini

Više od hiljadu ljubitelja lova iz zemalja regiona učestvovali su danas u lovno-turističkoj manifestaciji "Dani vuka Čemernica", a među njima je bio i predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak, koji je i član Lovačkog udruženja "Zmijanje".
Dani vuka Čemernica 2024. - Foto: Ustupljena fotografija
Dani vuka Čemernica 2024.Foto: Ustupljena fotografija

Selak je istakao da je tradicionalna hajka na vuka događaj koji svake godine okupi stare prijatelje, poznanike i lovce iz susjednih zemalja.

- Oni su ovdje prije svega zbog druženja i uživanja u prirodnim ljepotama Republike Srpske. Banjaluka ima bogatu turističku ponudu, a ova manifestacija ponajviše promoviše lovni turizam u Krajini - rekao je Selak u saopštenju SPS-a.

Selak je uručio donaciju Lovačkog udruženja "Zmijanje" i prigodne poklone najmlađem lovcu Danilu Božičkoviću iz Doboja i Veroniki Pilipović iz Prijedora, jedinoj ženi lovcu koja je učestovovala u hajci na vuka.

On je dodao da je ponosan što je dugi niz godina član Lovačkog udruženja "Zmijanje", koje je i ove godine organizovalo ovu manifestaciju.

Manifestaciji su, kako je saopšteno, pristvovali i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović, narodni poslanik i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić, te predsjednik Lovačkog udruženja "Zmijanje" Darko Ćulum.