latinica  ћирилица
24/02/2024 |  17:23 ⇒ 17:25 | Autor: SRNA

Borenović: Nemam ništa protiv da se Stanivuković ponovo kandiduje za gradonačelnika

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da će prilikom izbora kandidata PDP-a za gradonačelnika Banjaluke biti poštovan stranački Statut i da nema ništa protiv da se Draško Stanivuković ponovo kandiduje na tu funkciju.
Branislav Borenović - Foto: Ustupljena fotografija
Branislav BorenovićFoto: Ustupljena fotografija

Borenović je nakon sjednice Glavnog odbora PDP-a rekao novinarima da ne postoji ništa sporno u tome, te dodao da nema podjela ili raskola u ovoj stranci koja je, kako kaže, demokratski orijentisana i svako ima pravo na svoje mišljenje.

- Možda je bilo viška riječi, ali stavljamo tačku na to što se desilo u prethodnom periodu i pokušavamo razgovorom da prevaziđemo sve stvari koje su bile u javnosti - rekao je Borenović.

On je naveo da je Glavni odbor PDP-a na današnjoj sjednici u Doboju usvojio etički kodeks ponašanja koji obavezuje sve članove stranke da ispoštuju odluke organa partije.

Predsjednik Glavnog odbora PDP-a Siniša Golić rekao je da kodeks ponašanja obavezuje članove i nosioce javnih funkcija koju su iz PDP-a, te definiše nespojivosti funkcija.

- Јavni funkcioneri izabrani ispred PDP-a ne mogu istovremeno biti članovi upravljačkih, ni nadzornih, ni rukovodećih funkcija na bilo kom drugom nivou vlasti - rekao je Golić.

On je naveo da je Glavni odbor potvrdio nedavne zaključke Predsjedništva PDP-a da ova stranka ima kandidate za načelnike i gradonačelnike do dana raspisivanja lokalnih izbora, te najavio da će PDP razgovarati sa koalicionim partnerima o zajedničkim kandidatima.