latinica  ћирилица
24/02/2024 |  18:17 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Milatović podnio ostavku na stranačke funkcije

Predsjednik Crne Gore Јakov Milatović, koji je i zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad, podnio je ostavku na sve funkcije u toj partiji.
Јakov Milatović (Foto: Tanjug/Služba za informisanje predsjednika Crne Gore) -
Јakov Milatović (Foto: Tanjug/Služba za informisanje predsjednika Crne Gore)

Milatović je u objavi na društvenoj mreži Iks naveo da su, prilikom osnivanja Pokreta, građanima obećali transparentnost u radu, te racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive.

- Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju - istakao je Milatović.

On je podsjetio da je obećana i drugačija politička kultura utemeljena na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti.

- Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu - naveo je Milatović.

On je poručio da je Pokret Evropa sad važan dio njega, jer su zajedno ispisivali istoriju demokratskih promjena u Crnoj Gori.

- Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta - poručio je Milatović.