latinica  ћирилица
24/02/2024 |  21:50 ⇒ 21:50 | Autor: TANЈUG

Vučić: Uskoro avio-linija Beograd-Šangaj

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vrlo brzo biti uvedena direktna avio-linija između Beograda i Šangaja i pozvao građane Kine da u što većem broju posjete Srbiju.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ)

U intervjuu za kineske medije, Vučić je rekao da se upravo završavaju svi detalji za dobijanje konačnih dozvola za uspostavljanje linije Beograd-Šangaj.

On je pozvao Kineze da posjete Srbiju jer će vidjeti pravo gostoprimstvo koje, kako je rekao, ne mogu da dožive u bilo kojoj drugoj evropskoj zemlji.

- Vidjećete moderne dijelove Beograda, veoma stare dijelove Beograda. Možete videti mjesta gdje se istorija susrecće sa budućnošću, ali i veoma prijateljsko okruženje za našu kinesku braću i sestre. Prelijepa jezera, lijepe planine ako volite skijanje, prelijepa mjesta sjeverne Srbije i plodnu ravnicu. Sjajne rijeke, i imamo divne muzeje - naveo je predsjednik Srbije.

On je takođe istakao da volimo da se hvalimo da imamo najbolji noćni život u Evropi i da, ako želi da vide kako to izgleda, građani Kine neka dođu u Beograd.

- Konačno, postoji mnogo naučnika i stratega koji proučavaju kineski pristup modernizaciji - rekao je Vučić.