latinica  ћирилица
25/02/2024 |  08:05 ⇒ 08:14 | Autor: TANЈUG

Vučić: Nikad nisam bio ničiji potrčko, što se za Grlić-Radmana ne može reći

Hrvatski ministar spoljnih poslova ne samo da se miješa u unutrašnje stvari Srbije, već vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom izjave Gorana Grlića-Radmana da "su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika, koja mora da odluči na čijoj će stolici sjediti".
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ)

- Hrvatski ministar ne samo da se brutalno miješa u unutrašnje stvari Srbije, već po običaju laže i vrijeđa srpski narod i prijeti građanima Srbije. Grlić-Radman je jedno u pravu, možda sam ja nečiji trabant, možda i vartburg, možda i fića, ali nikada nisam bio ničiji potrčko i sluga, što se za Grlić-Radmana ne može reći. Da ne idem daleko u prošlost, bilo bi suviše bolno - napisao je Vučić na Instagram nalogu.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Grlić-Radman je gostujući na hrvatskoj N1 izjavio juče da su jedno građani Srbije, a drugo Vučić i njegova politika koja, kako je naveo, mora da odluči "na kojoj će stolici da sjedi", dodajući ''da je neudobno sjediti na dvije stolice''.

- Što se tiče Srbije, jedno su građani, a drugo je Vučić i njegova politika koja mora odlučiti na kojoj će stolici sjedeti, neudobno je sjediti na dvije stolice. On ne bi trebao imati veliku dilemu. Vučić može biti trabant i satelit Rusije, ali neće se dopustiti uticaj Rusa ili drugi maligni uticaji koji bi narušili stabilnost Zapadnog Balkana - rekao je Grlić-Radman.