latinica  ћирилица
25/02/2024 |  09:26 ⇒ 09:29 | Autor: RTRS

Selak: Vulinu dodijeliti najviše priznanje grada Banjaluke

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak izjavio je da je ova stranka uputila prijedlog za dodjelu Ključa grada ili Zlatnog grba Banjaluke Aleksandru Vulinu, doskorašnjem direktoru Bezbjednosno-informativne agencije Srbije, jer je pružio izuzetan doprinos razvoju odnosa Banjaluke i Beograda, integraciji srpskog naroda i promovisanju ideje zajedničke budućnosti.
Goran Selak - Foto: Ustupljena fotografija
Goran SelakFoto: Ustupljena fotografija

- Banjaluka mora da cijeni takve ljude, koji su principijelni i koji nesebično odolijevaju pritiscima. Zato je naš prijedlog za Ključ grada ili Zlatni grb Banjaluke gospodin Aleksandar Vulin - naglasio je lider SPS-a.

Selak je podsjetio da je Vulin, koji je porijeklom sa Manjače, karijeru posvetio služenju svom narodu i odbrani njegovih interesa, saopšteno je iz SPS-a.

- Posebnu ljubav, odanost i privrženost iskazao je prema Republici Srpskoj. Ponosan na svoje korijene, generacijama koje dolaze primjer je predanosti i patriotizma - istakao je Selak.

On je podsjetio da je Vulin obavljao najznačajnije državne funkcije u Srbiji, bio je, između ostalog, ministar odbrane, ministar unutrašnjih poslova, šef BIA, a nedavno je imenovan i za senatora Republike Srpske.