latinica  ћирилица
25/02/2024 |  09:32 ⇒ 09:38 | Autor: sputniknews.com

Zvezdin biser debitovao u MLS ligi (VIDEO)

Talentovani 18-godišnji Јovan Mijatović, koji je iz Crvene zvezde prešao u Njujork siti, debitovao je za svoj novi klub u MSL ligi.
Јovan Mijatović (Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER) -
Јovan Mijatović (Foto: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER)

Napadač plaćen 10 miliona evra proveo je na terenu oko pola sata, bez konkretnog učinka.

Ameirka i MLS liga moraće još da sačekaju kako bi vidjeli fudbalskog umijeća i "glad" za golovima srpskog čuda od djeteta Јovana Mijatovića.

Njujork je izgubio na gostovanju Šarlotu rezultatom 1:0, a Mijatović je na teren kročio u 62. minut, nakon što je zamijenio Fernandesa.

Јedini gol u meču postigao je Malanda već u osmom minutu. Šarlot je mogao do i do ubjedljivijeg trijumfa da nisu promašili penal. S druge strane na klupi za rezervne igrače Šarlota našao se još jedan Srbin Nikola Petković, ali on nije dobio priliku da zaigra.

U slučaju Јovana Mijatovića dobra stvar je što je poslije brojnih spekulacija da neće moći još da debituje za Njujork zbog problema s papirima oko dobijanja radne dozvole, sve je riješeno i Mijatović je već upisao prvih pola sata u dresu Njujork sitija, za koji ovog puta nije imao konkretan učinak, ali će nova utakmica biti šansa da se i to promijeni.

Podsjetimo, Crvena zvezda je osim transfera u iznosu od 10 miliona evra dogovorila i 15 odsto od naredne prodaje Јovana Mijatovića.