latinica  ћирилица
25/02/2024 |  11:23 ⇒ 11:23 | Autor: RTRS

Brnabić: Najvjerovatnije će se ići na nove izbore u Beogradu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će se najverovatnije ići na nove, a ne ponovljene izbore u Beogradu, dodajući da "nijedan jedini glas nije ukraden" i da nikada neće prihvatiti međunarodnu istragu izbora 17. decembra.
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr) -
Ana Brnabić (Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr)

Brnabić je za beogradske medije rekla da su izbori prošli, da su bili legitimni, kao i da je posebno u Beogradu bila jaka kontrola da "muva nije mogla da proleti, a ne da se nešto ukrade".

- Očigledno da ne može da se napravi većina, matematički može, mi imamo većinu, ali Aleksandar Vučić je postavio lep standard - matematika nije politika - rekla je Brnabić, navodeći da su novi izbori, "nikako ponovljeni", najrealnija opcija u Beogradu.

Kako kaže, Đilasova opozicija se ne raduje novim izborima, jer znaju dve stvari - da ovi izbori nisu bili pokradeni, i da će na novim izborima imati manje glasova i da će ih izgubiti.

Upitana o tome što u Beogradu počinju konsultacije o Vladi, a u Briselu opozicija traži od stranaca istrage o izborima 17. decembra, Brnabić je rekla da opoziciji više nije dovoljan Evropski parlament, već sada idu u Evropsku komisiji da "izmaštavaju kako bi istraga trebalo da izgleda".

- Oni ne samo da traže ukidanje ili gaženje našeg suvereniteta, već sada traže suspendovanje domaćih institucija i zakona - rekla je Brnabić i naglasila da u tom slučaju Srbija više nije ni protektorat.