latinica  ћирилица
25/02/2024 |  18:33 ⇒ 26/02/2024 | 10:40 | Autor: RTRS

Privreda Srpske uspješno se predstavila na sajmu u Beogradu (VIDEO)

Turistička privreda Republike Srpske uspješno se predstavila na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je danas zatvoren.
Sajam turizma u Beogradu - Foto: RTRS
Sajam turizma u BeograduFoto: RTRS

Svoje turističke potencijale predstavili su i Istočno Sarajevo, Trebinje i Višegrad. Dok još uveliko traje zimska sezona na Јahorini, Olimpijski centar i Turistička organizacija Istočno Sarajevo promovišu ljetne sadržaje koji sve više privlače turiste.

- To su pješačke staze, aktivni odmor u prirodi, biciklističke staze. Izuzetno posjećen štand Istočnog Sarajeva na sjamu. Ovo je veoma bitan sajam jer najveći broj gostiju i noćenja ostvarimo iz Srbije - navodi Igor Ikonić, direktor TO Grada Istočno Sarajevo.

Prethodna turistička godina bila je najuspješnija za grad Trebinje. Јug Srpske posjetioce privlači prirodnim ljepotama, klimom, gastronomskom ponudom, kao i ljubaznim domaćinima.

- Mi smo u 2023. godiniostvarili preko 200.000 registrovanih noćenja što je mnogo više od rekordne 2022. godine. Nama najveći broj gostiju dolazi iz Srbije, više od 52 odsto, Turske 19 posto, Crne Gore, Hrvatske , Kine - navodi Mirjana Putica, direktor TO Trebinje.

Posjetioci Višegrada imaju priliku zaviriti u bogatu istoriju ovog živopisnog grada i doživjeti netaknute prirodne ljepote rijeke Drine.

Opširnije u videu: