latinica  ћирилица
25/02/2024 |  21:19 ⇒ 21:26 | Autor: RTRS

Bijeljina: Glavni okružni tužilac bio upoznat da će biti sprovedena akcija policije

Glavni okružni tužilac bio je upoznat da će na području nadležnosti Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini biti sprovedena akcija policije, saopšteno je iz tog tužilaštva.
Bijeljina: Okružno tužilaštvo, Okružni sud, Pravobranilaštvo i Osnovni sud - Foto: RTRS
Bijeljina: Okružno tužilaštvo, Okružni sud, Pravobranilaštvo i Osnovni sudFoto: RTRS

- S obzirom da nije bilo potrebe za uključivanjem dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini za preduzimanje mjera i radnji iz nadležnosti Okružnog tužilaštva, dežurni tužilac nije izdavao naredbe i preduzimao druge mjere u toj akciji - navedeno je u saopštenju.

Na području Policijske uprave Bijeljina i Policijske uprave Zvornik, MUP Republike Srpske, Uprava kriminalističke policije, Uprava za organizovani i teški kriminal u saradnji sa Policijskom upravom Bijeljina i Policijskom upravom Zvornik sprovodili su pojačani nadzor i operativnu akciju s ciljem borbe protiv organizovanog kriminala i teških krivičnih djela.

Iz Okružnog tužilaštva su napomenuli da je akcija sprovedena na nivou preduzimanja policijskih mjera i radnji u skladu sa Zakonom o policiji i unutrašnjim poslovima Republike Srpske i Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske.

- Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske imaju odličnu saradnju u sprovođenju dosadašnjih zajedničkih aktivnosti, koja će se nastaviti i u narednom periodu - ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske ranije je saopšteno da je jedno lice uhapšeno po Interpolovoj potjernici, a da je u policiju dovedeno 15 lica tokom pojačanih policijskih aktivnosti u Bijeljini i Zvorniku.