latinica  ћирилица
26/02/2024 |  10:12 ⇒ 14:31 | Autor: TANЈUG

Nije bilo curenja fosforne kiseline u Rumi, niti bilo kakve opasnosti

Nakon iskliznuća četiri vagon cisterne jutros u Rumi nije bilo curenja fosforne kiseline, niti bilo kakve opasnosti, rekao je menadžer za transport i vozna sredstva preduzeća Srbija kargo Saša Tomić i dodao da će detalje i uzrok nezgode utvrditi mješovita komisija koja vrši uviđaj.
Šine, (Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI, ilustracija) -
Šine, (Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI, ilustracija)

Iskliznuće se dogodilo jutros oko sedam sati, a u pitanju je voz koji je saobraćao na relaciji Prahovo - Šabac i u svom sastavu imao 12 vagon cisterni, naveo je Tomić.

- Prilikom ulaska u stanicu Ruma, nakon skretnice na 14. kolosijek iskliznule su četiri cisterne - druga, treća, četvrta i peta u pravcu vožnje od lokomotive. Odmah su obaviješteni svi relevantni činioci, policija i vatrogasci koji su izašli na lice mjesta i obijezbedili ga. Formirana je mješovita komisija kakva je i praksa na željeznici u sastavu Infrastruktura željeznica Srbije i Srbija kargo i oni će nakon uviđaja dati informacije o događaju - rekao je Tomić.

Prevožena je fosforna kiselina i nema povrijeđenih, kao ni nikakvih posljedica po okolinu.

- Železnički saobraćaj nije u prekidui odvija se normalno. Bio je samo trenutno je u prekidu, ali je odmah pušten jer je utvrđeno da nema nikakvih posljedica - rekao je Tomić.