latinica  ћирилица
26/02/2024 |  10:33 | Autor: TANЈUG

Norveški kruzer u karantinu kod Mauricijusa, sumnja se na koleru (IDEO)

Norveški kruzer "Norveška zora" trenutno je u karantinu kod obale Mauricijusa, nakon izvještaja o stomačnoj bolesti na brodu, a američki USA Today navodi da se sumnja na koleru.
Kruzer "Norveška zora" (Foto: EPA/PO MIKE LUTZ) -
Kruzer "Norveška zora" (Foto: EPA/PO MIKE LUTZ)

- Tokom krstarenja "Norveške zore" od Јužne Afrike, manji broj gostiju osjetio je blage simptome stomačne bolesti. Nakon povratka broda ka Port Luisu na Mauricijusu, menadžment broda susreo se sa lokalnim vlastima kako bi se osigurale mjere i akcije za dobrobit svih na brodu - rekao je portparol Norveške kruzerske linije, koja je vlasnik "Norveške zore".

Portparol je dodao da, zbog dodatnog testiranja koje su zahtijevale lokalne vlasti, vlada Mauricijusa je odložila iskrcavanje sa broda i ukrcavanje na sljedeći kruzer do 27. februara.

Brod je od 13. februara bio na putu od južnoafričkog Kejptauna do Port Luisa.

Dok su se spremali da odu na konferenciju za medije, novinari USA Today i još nekih medija čuli su da se sumnja da je u pitanju kolera.

- Podigli smo naše sanitarne procedure na brodu u sklopu naših rutinskih mjera kako bismo osigurali bezbjedno okruženje za sve na brodu i nastavićemo da preduzimamo sve neophodne mjere da zaštitimo naše goste, posadu i odredišta koja posjećujemo - naveo je portparol.