latinica  ћирилица
26/02/2024 |  11:43 ⇒ 15:40 | Autor: TANЈUG

Zbog štrajka osoblja, kasne letovi na briselskom aerodromu Zaventem

Na briselskom aerodromu u Zaventemu danas je došlo do spontanog štrajka među osobljem kompanije za rukovanje prtljagom Aviapartner, što je rezultiralo nekim kašnjenjima letova, kao i problemima putnika pri preuzimanju prtljaga.
Briselski aerodorom (Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ) -
Briselski aerodorom (Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ)

Јoš uvijek se ne zna mnogo o uzroku ili trajanju štrajka, ali portparol briselskog aerodroma potvrdio je da dio osoblja Aviapartnera danas ne radi, prenosi Brisel tajms.

- Uticaj se uglavnom osjeća u rukovanju prtljagom. Putnici koji stižu na nekim letovima neće (odmah) primiti svoj prtljag po izlasku iz aviona. Za druge neće biti problema. Putnici čiji prtljag nije doletio sa njima na odredište mogu da podnesu zahtjev na sajtu aerodroma - rekao je portparol.
Kako je rekla najbolje je da putnici provjere da li Aviapartner upravlja njihovim letom preko veb stranice.

Kako se navodi štrajk bi mogao da izazove manja kašnjenja nekih letova, ali najveći uticaj štrajk može da ima na rukovanje prtljagom.

Osoblje Aviapartnera i prošle godine je štrajkovalo tokom karnevalskih praznika, jer su bili nezadovoljni uslovima rada i radnim pritiskom na aerodromu, što je dovelo do toga da je na aerodromu ostavljeno oko 5.000 komada prtljaga.