latinica  ћирилица
26/02/2024 |  15:39 | Autor: RTRS

Koncert iz ciklusa Introdukcije – "Savršeno nezavršeno" 27. februara u NPRS

Kamerni orkestar Narodnog pozorišta Republike Srpske održaće koncert iz ciklusa Introdukcije pod nazivom "Savršeno nezavršeno" u utorak, 27. februara, s početkom u 20 časova na Velikoj sceni.
Narodno pozorište Republike Srpske - Foto: RTRS
Narodno pozorište Republike SrpskeFoto: RTRS

Kako su saopštili iz Narodnog pozorišta Republike Srpske – članovi orkestra će izvesti koncert u izmijenjenoj koncepciji, a ovaj put će publika imati priliku da dijeli scenu sa solistima, što će doprinijeti međusobnom povezivanju.

Koncert "Savršeno nezavršeno" će iznijeti na scenu djela poznatih kompozitora koja nisu završena, pa ipak pokazuju svoju genijalnost.

- Imamo želju da kroz koncert pokažemo na koji način su kompozitori inspirisali jedan drugog, kao što je Čajkovski uticao na Rahmanjinova u prvom gudačkom kvartetu.

Gustav Maler, takođe, ima tragove kamerne muzike i jedan od njih je Klavirski kvartet koji ćemo izvoditi, tu se može čuti uticaj Šuberta, ali i mlada genijalnost kompozitora koji će se proslaviti po svojim fenomenalnim simfonijama – poručuju iz ansambla.

Solisti koji će nastupiti su: Sonja Saramandić (violina), David Saramandić (violina), Đorđe Milovanović (viola), Isak Haračić (violončelo) i Sonja Bobrek Savić (klavir), dok će moderator večeri biti violinistkinja i glumica Milica Milovanović.

Organizator i inspicijent je Dejan Andrić.