latinica  ћирилица
26/02/2024 |  19:46 ⇒ 22:23 | Autor: TANЈUG

KiM: Zapaljen objekat na posjedu srpskog povratnika

U toku prethodne noći zapaljen je pomoćni objekat na posedu povratnika Ljubiše Dončića, u selu Klina i tom prilikom izgorilo je nekoliko stotina bala sena koje su tu bile smještene, a uništen je i objekat, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju, napominjući da raznim provokacijama, albanski ekstremisti žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne protjeraju iz njihovih kuća.
Požar - Foto: RTRS
PožarFoto: RTRS

Kako se navodi u saopštenju, Dončić nije bio kod kuće u trenutku kada je požar podmetnut i jutros je zatekao štetu koju je prijavio policiji.

Dodaje se da je ovaj atak na njegov dom, ali i na njegovu egzistenciju unio nemir u porodicu Dončić ali i na ostale srpske povratnike u Klini.

- Učestalim i kontinuiranim napadima na privatne posjede, podmetanjem požara, obijanjem kuća i drugim provokacijama, albanski ekstremisti vrlo jasno žele da pokažu Srbima da im neće dati mira, dok ih ne protjeraju iz njihovih kuća. Srpski narod na Kosovu i Metohiji samo želi da živi u miru na svojim vjekovnim ognjištima, ne dirajući nikoga, već želi samo ono što mu pripada, a upravo su mu sva ljudska prava narušena - ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, paljenje trema porodice Dončić je još jedna varnica na užarenu bezbjednosnu atmosferu na prostoru KiM, a nesumnjivo dolazi kao direktna posqedica retorike premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i jedine politike koju on sprovodi, politike koja je, kako se navodi, uperena protiv srpskog naroda.

- Žalosna je činjenica da međunarodna zajednica nikako da zaustavi Kurtijevu politiku nasilja prema Srbima na prostoru KiM - zaključuje se u saopštenju.

Kancelarija za KiM će pomoći porodici Dončić da nadoknadi štetu koju je pretrljela i pružiće svu podršku, kako bi ovi ljudi odoljeli svim pritiscima.