latinica  ћирилица
27/02/2024 |  08:13 ⇒ 08:41 | Autor: B92

DŽikić poslije poraza od Srbije: To mi se nije svidjelo

Selektor košarkaške reprezentacije Gruzije Aleksandar DŽikić govorio je poslije poraza od Srbije.
Aleksandar DŽikić (Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU) -
Aleksandar DŽikić (Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU)

DŽikić je rekao poslije poraza od Srbije (63:76) da uprkos dva poraza na startu kvalifikacija on i njegova ekipa neće odustati od plasmana na Evropsko prvenstvo 2025. godine.

- Nalazimo se na skoru 0-2 i nećemo odustati. Barem ja neću odustati. Situacija je teška jer nismo započeli kvalifikacije kako smo željeli - rekao je DŽikić na konferenciji za medije.

Plasman na Evrobasket iz grupe G obezbijediće dvije najboljeplasirane selekcije ne računajući Finsku koja već ima obezbijeđeno učešće kao jedan od domaćina takmičenja.

- Želio bih da se zahvalim Cincadzeu koji se na ovoj utakmici oprostio od reprezentacije. Nismo mu pomogli dovoljno da ova utakmica bude još posebnija. Zahvalan sam Savezu i klubovima koji su dozvolili igračima da dođu na pripreme i pruže mi šansu da upoznam igrače i razumijem ovaj novi tim. Neću reći ništa više od toga jer ne tražim alibije, to prosto nije moj stil - dodao je srpski stručnjak.

DŽikić je istakao da su njegovi igrači imali trenutke kad su igrali dobro, ali i periode meča u kojima su neki igrači iskazali ozbiljan nedostatak koncentracije.

- To mi se nije svidjelo. Trud je tu, ali to nije dovoljno ako želite da pobijedite bolje timove od vas - zaključio je DŽikić.