latinica  ћирилица
27/02/2024 |  08:14 ⇒ 09:29 | Autor: sputniknews.com

Kecmanović prekinuo seriju poraza protiv Argentinca

Srpski teniser Miomir Kecmanović pobijedio je poslije preokreta Argentinca Dijega Švarcmana na startu turnira u Akapulku, rezultatom 4:6, 6:3, 6:1 u meču koji je trajao dva sata i 14 minuta.
Miomir Kecmanović (Foto: EPA-EFE/Jorge Reyes) -
Miomir Kecmanović (Foto: EPA-EFE/Jorge Reyes)

Naredni rival Kecmanoviću biće pobjednik duela Nišioka-Drejper.

Dvoboj u Akapulku bio je peti između srpskog i argentinskog tenisera i sva četiri prethodna pripala su bolje rangiranom Argentincu.

Prethodni put njih dvojica ukrstili su rekete na Vimbldonu i Švarcman je slavio s maksimalnih 3:0, po setovima 6:0, 6:3, 6:4.

I sada se činilo i išlo je ka tome da će Kecmanović ponovo položiti reket pred Maradoninim imenjakom, ali se Miomir postarao da, ipak, ne bude tako.

Argentinac je u trećem gemu uzeo servis 53. igraču na ATP rang-listi, da bi u osmom Kecmanović uspio da "poništi" stečenu prednost.

Ipak, već u narednom gemu uslijedio je ribrejk Argentinca, koji će mu na kraju donijeti uvodni set - 6:4, poslije ravno 45 minuta borbe.

U drugom setu praktično preslikan scenario iz prvog. Ponovo tri brejka, s tim što ovoga puta dva je uzeo Kecmanović i na kraju je slavio rezultatom 6:3, posljednji servis gem osvojio je bez izgubljenog poena i sve to izgledalo je i bilo poprilično impresivno i dominantno.