latinica  ћирилица
27/02/2024 |  11:20 ⇒ 14:28 | Autor: RTRS

Dodik u Crnoj Gori: SPC ključna za opstanak srpskog naroda (FOTO/VIDEO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori, gdje je nakon razgovora sa predsjednikom Skupštine te zemlje Andrijom Mandićem, posjetio Saborni hram Hristovog Vaskrsenja i grob blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.
Dodik posjetio hram u Podgorici - Foto: RTRS
Dodik posjetio hram u PodgoriciFoto: RTRS

Dodika i Mandića su ispred Hrama dočekali paroh podgorički Predrag Šćepanović i đakon Vedran Grmuša, koji je porijeklom iz Banjaluke.

Sveštenik Šćepanović je ovu priliku iskoristio da zahvali Dodiku za pomoć koju je kao predsjednik Srpske dao za izgradnju Hrama Hristovog vaskrsenja, kao i za to što je bio gost na dan kada je osveštan.

Nikola Pejović, starješina Hrama zahvalio je na posjeti Dodiku, ističući da Hram i vjerujući narod pamte sva njegova dobročinstva.

- Posjeta Dodika je bratska, jer posjeta Hramu nije dolazak u goste, već dolazak u dom - kaže Pejović.

Dodik je rekao da je ovaj hram ispunjen ljubavlju.

- Imao sam priliku da pomognem u izgradnji i zato nisam propustio priliku da ga i posjetim. Srpska pravoslavna crkva ključna je za očuvanje identiteta i opstanak srpskog naroda ne samo u Crnoj Gori, već i u Srpskoj i Srbiji. SPC čuva identitet kroz vijekove - rekao je Dodik.

Kaže da je i u nemogućim okolnostima sačuvana pravoslavna vjera i krsna slava.

- To je ono što svaki Srbin, pogotovo vjerujući, mora da njeguje. Istorija srpskog naroda na ovim prostorima je istorija SPC - kaže Dodik.

Dodik je danas posjetio i Srpsku radio-televiziju u Podgorici.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jutros je stigao je u Podgoricu, gdje ga je dočekao predsjednik Skupštine Andrija Mandić, sa kojim će održati sastanak u prostorijama Skupštine.

Dodik posjetio Saborni hram (Foto: RTRS)

- Dobro došao predsjedniče, Republike Srpske! Raduje se Crna Gora u koju si došao - rekao je Mandić.