latinica  ћирилица
27/02/2024 |  13:24 ⇒ 14:37 | Autor: RTRS

Kolegijum ministra unutrašnjih poslova Srpske; Stanje bezbjednosti dobro

Stanje bezbjednosti na području Republike Srpske je dobro, a posljednje akcije policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske govore o opredjeljenosti za borbu protiv kriminala i korupcije i procesuiranje izvršilaca najtežih krivičnih djela, konstatovano je na Kolegiju ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske u užem sastavu koji je održan u Policijskoj upravi Mrkonjić Grad.
Kolegiju ministra unutrašnjih poslova Srpske u Mrkonjić Gradu - Foto: Ustupljena fotografija
Kolegiju ministra unutrašnjih poslova Srpske u Mrkonjić GraduFoto: Ustupljena fotografija

Na kolegiju kojem su prisustvovali direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, načelnici operativnih uprava Ministarstva u sjedištu i načelnik Policijske uprave Mrkonjić Grad Milan Milekić, analizirane su aktivnosti policijskih službenika po svim segmentima bezbjednosti, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Načelnik Milekić je ministra upoznao sa stanjem bezbjednosti na području koje operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad, koje je ocijenjeno zadovoljavajućim.

Imajući u vidu broj smrtno stradalih u saobraćaju na području ove Policijske uprave, zakučeno je da je potrebno uložiti dodatne napore svih subjekata zaduženih za bezbjednost saobraćaja, kako bi se ovakve tragedije u budućnosti izbjegle.

Na Kolegijumu su analizirane i aktivnosti koje se odnose na borbu protiv terorizma i ekstremizma, migrantsku krizu, kao i saradnju i razmjenu operativnih informacija sa policijama iz regiona i šire.