latinica  ћирилица
27/02/2024 |  13:30 | Autor: TANЈUG

Le Pen: Makron se igra ratnog vođe

Predsjednica francuske parlamentarne desničarske stranke "Nacionalno okupljanje" Marin Le Pen kritikovala je danas izjavu predsjednika Francuske Emanuela Makrona da ne treba isključiti opciju slanja francuskih vojnika u Ukrajinu i istakla da se on "igra ratnog vođe".
Marin Le Pen (Foto: EPA-EFE/TIAGO PETINGA) -
Marin Le Pen (Foto: EPA-EFE/TIAGO PETINGA)

- Ne znam da li svi shvataju koliko je ozbiljna takva izjava. Emanuel Makron se igra ratnog vođe, i sa takvim nemarom govori o životima naše djece. U pitanju je mir ili rat u našoj zemlji - napisala je Le Pen na mreži Iks.

Makron je poslije konferencije evropskih lidera o Ukrajini rekao da nema konsenzusa o slanju vojnika evropskih zemalja u Ukrajinu, ali je naglasio da "ništa ne treba isključiti".

- Nema konsenzusa o slanju trupa u ovom trenutku. Ništa ne treba isključiti. Učinićemo sve kako Rusija ne bi pobijedila - rekao je Makron na konferenciji za novinare.

Samitu u Parizu prisustvovalo je oko 20 evropskih lidera, a iz Јelisejske palate je saopšteno da je cilj skupa da ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu bude poslata "poruka da je Evropa odlučna da pomogne Ukrajini i suprotstavi se "narativu Kremlja" da Rusija mora da dobije rat, koji je ušao u treću godinu".